május 16, 2013

Babafotózás nem stúdió körülmények között


Amikor szóba kerül a fotózás és főleg a babafotózás, mindig két irányból lehet megközelíteni a témát
1) vagy profi fotóssal, stúdióban illetve az otthonunkban készíttetünk egy albumot, ami általában egyszeri alkalom, és erre rááldozzuk a pénztárcánknak megfelelő összeget,
2) vagy saját magunk próbáljuk folyamatosan megörökíteni a pici életéből, a fejlődés minden szakaszából az egyes mozzanatokat, jeleneteket.

Mindkét módszernek megvannak az előnyei és buktatói, de mint szülőnek, nekem akkor értékes egy fotó, ha a baba úgy mosolyog a képeken, ahogy azt a mindennapokban is szokta és azokat a mozzanatokat, arckifejezéseket sikerül megörökítenem, amelyekről szeretném, hogy örökre beivódjanak emlékeimbe. Mindez pedig történjen egy élettel teli helyen, az otthonunkban vagy kint a szabadban, együtt testvéreivel és velünk, a szüleivel.

Amennyiben igyekszünk kéznél tartani egy fényképezőgépet, számos pillanatot sikerül lencse végre kapni, és ebben a digitális világban a több száz elkészült kép közül rengeteg olyan lesz, ami igenis megállja majd a helyét egy albumban.

Az előny nem csak abban áll, hogy a fotókat digitális eszközökön végig tudjuk nézni (valljuk be, hogy többszáz képet ugyanazon témáról nem túl izgalmas végigböngészni), hanem az is, hogy kiválogatás után, elkészíthető belőle egy új, mostanában nagyon kedveltté vált dolog, egy fotókönyv vagy adott esetben egy fotónaptár.

Ez a cikksorozat, amibe belekezdtem, vagyis a „Babafotózás nem stúdió körülmények között”, azért kapta e nevet, hogy segítséget nyújtson mindazon hasonló szülőknek, akik nem profi fotósok, de szeretnének jó minőségű fotókat készíteni csemetéjükről, hogy majdan visszanézve azokat, ugyanazon érzéseket, hangulatokat idézzék fel, mint amiket a képek készültekor éreztek. 

üdv.
B. Péter

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.