május 27, 2013

Fotókönyv, végre érthetően…

Az elmúlt 7 évben rengeteget fotóztam. Főleg a családi eseményeket. Kitartóan rendszerezem a képeket, időrendben, válogatva, megcímkézve a könyvtárakat. De mindig bajban voltam azzal, hogy valójában mit is kezdek ennyi képpel? Egyre ritkábban nézek bele a gyűjteménybe, tulajdonképpen a számítógépnek gyártom az emlékeket…Eddig kétszer szaladtam bele fotókönyv szerkesztő weboldalba, de egyikkel sem tudtam megbarátkozni, túl sok információ volt a szájton és zavaros volt. Nem vagyok egy kompjúterzseni, és nincs grafikus képzettségem, hogy én tegyek csodát a képeimmel és varázsoljak belőlük egy élvezetes könyvet.

Most megint felmerült, hogy nekifutok ennek a témának és azt hiszem megtaláltam azt, amire igazán szükségem van. Teljesen letisztult weboldal, és végre az események mentén tudok haladni, akár szülinapi, akár egy kirándulás, vagy egy jó kis családi buli fotóiból szeretnék egy emlékkönyvet készíteni. Minden témához rengeteg jó sablon tartozik, nem is kell gondolkodnom, hogyan helyezzem el a képeket. Persze a szerkesztő szoftver és a sablonok letöltéséhez segítség kellett, de mindent megtaláltam az oldalon, képernyőképekkel, videóval illusztrálva.  Végre tudtam egy olyan fotókönyvet készíteni, amiről nem a klasszikus fotóalbum jutott az eszembe, inkább tartom könyvnek, hiszen nem csak képaláírásokkal tűzdeltem meg, hanem az esemény sztoriját is megírtam hozzá.

A fizetés nagyon egyszerű volt, először megijedtem, hogy csak PayPal-lal tudok fizetni, de kiderült, hogy nem is szükséges bejelentkeznem, bármilyen bankkártyával ki lehet egyenlíteni a számlát. Átvételnek futárszolgálatot kértem, így ki sem kellett mozdulnom.

Ajánlom mindenkinek, aki szeretné igazán maradandóvá tenni az emlékeit, és szereti a szép könyveket! Próbálja ki, legyen a saját könyvének a szerzője!

Rátkai Manó
Veszprém

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.