május 17, 2013

Fotókönyvet szeretnék!

Mi kell egy jó fotókönyvhöz? - teszem fel a kérdést. 
A válasz: mi sem egyszerűbb ennél, alkalmas fotók, egy fotókönyvszoftver és kész.

 

Ha ez ilyen egyszerű lenne, nem is lenne valami jó biznisz, hisz kit érdekelne egy olyan megoldás, aminek működési elve: "Azt kapsz, amit adsz!". Ha ez így lenne, nem lenne életszerű, hogy ez a dolog valóban érdekelje az embereket, nem valószínű hogy szívesen áldoznának rá akár időt, akár energiát, a pénzről nem is beszélve.

Hisz ez esetben eltűnne az a varázs, ami egy könyv "tudatos" megszerkesztésével jár. A tudatost nem véletlenül emeltem ki, hisz az idők során felhalmozott képeinket nem lazán összedobott papíroldalakon szeretnénk visszanézni, és nem csak a közeljövőben lapozgatnánk, hanem évek múltán is.

A fotókönyvkészítésre rá kell készülni, mind agyban, mind elszántságban. Elsősorban ez az igazi kihívás. Össze kell gyűjteni az eddig felhalmozódott régi analóg és az utóbbi időben készült digitális képeinket. Ezek mostanra már nemcsak a dokumentumok/képek mappa alatt helyezkednek el, hanem számtalan meghajtón, számtalan eszközön, nem is beszélve az egyéb közösségi oldalakról. Ez nem kis kihívás, pláne, hogy alig akad időnk nemcsak a saját elképzeléseink megvalósítására, hanem a családra, a barátokra és még sorolhatnám...
Ellenben pont ez az egyik varázslatos dolog az egészben. Ettől is válik igazi értékké, ettől válik személyessé, ezzel tűnik ki a hétköznapokban is megvásárolható tucattermékek közül.

Amennyiben túl vagyunk a fotók összegyűjtésén, kiválogatásán, és eldöntöttük, hogy milyen témában készüljön a fotókönyv (nyári grillparti, gyermekek, a nyaralás, egy születésnap stb.) ideje egy fotókönyv-szolgáltatást nyújtó weboldalt felkeresni. Erre azért van szükség, mert ahhoz, hogy a könyvet kiváló minőségben tudjuk elkészíteni, hogy igazi szerzőkké váljunk, segítséget kell kérnünk azoktól, akik ebben a témában profi megoldásokat kínálnak.

Szerzőnek lenni nem is olyan egyszerű feladat, ámde az eredmény - biztosan tudom - mindenkit kárpótol majd. Így a fent írtak kiemelt jelentőséggel bírnak, hisz akkor kelt igazán jó benyomást a fotókönyvünk, attól lesz más mint a többi, ha ezt egyedi tartalommal, egyedi szövegezéssel és egyedi hátterekkel, különböző oldalelrendezésekkel jelenítjük meg.

Nagy segítséget jelenthet, ha olyan fotókönyvkészítő-partnert sikerül találni, ahol már előre elkészített sablonok vannak, különböző oldalelrendezésekkel, különféle témákkal, számos háttérgrafikával biztosítva. Itt a kezdet igen egyszerű, a képek behívása után máris egy kész fotókönyvet kapunk, amit a későbbiekben saját ízlésünknek megfelelően továbbszerkeszthetünk. Így biztosan olyan eredmény születik, ami nemcsak a saját, de mások elismerését is kivívja.
Fotókönyv megoldásunk és e blog célja az, hogy segítséget nyújtsunk egy profi fotókönyv megszerkesztéséhez.

Kreatív munkát kívánok minden Szerkesztőnek és Szerzőnek! 

üdv,
B. Péter

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.