június 13, 2013

Az újszülött fotózása


1)  A megfelelő időpont

Az újszülött babák más-más napirend szerint élnek, így aztán nekünk kell alkalmazkodnunk hozzájuk, ha megfelelő fotókat akarunk készíteni. Vedd figyelembe a következő szempontokat!

     - A babák kezdeti, ráncos bőrüket és magzati pozíciójukat kb. 2 hetes korukban elveszítik, így ha meg szeretnéd örökíteni a kicsit, időben kezdd el a fotózást! Ilyenkor még könnyebb a testtartását megváltoztatni, a minél érdekesebb képek születése érdekében – persze csak óvatosan!

- Elalvása előtt olyan ruhát adj rá, amit könnyen le tudsz majd venni róla, hogy ne kelljen a fején átráncigálni és ezzel álmában megzavarni, különben igencsak nehézkes lesz a fotózás. A legjobb egy pólya vagy egy takaró, amit köré csavarhatsz.

2)  Téma kiválasztása – ne ess túlzásba!
Aki szereti Anne Geddes babafotóit, könnyen esik abba a hibába, hogy az összes, a művésznő által kitalált pózt és ötletet meg akarja valósítani. A túl bonyolult pozíciókat azonban nem minden esetben lehet  „megrendezni”, másrészt mindig törekedj arra is, hogy a baba fotózás közben ne érezze magát kényelmetlenül. Gondold át, hogy valójában mit is szeretnél fotóidon viszontlátni, válassz ki 2-3 témát, azokkal kezdj. Későbbi időpontban megvalósíthatod a többit is, de egyszerre ne akard mindet – a baba megvár.

3)  A szoba hőmérséklete
Levetkőztetéskor a baba hamar fázni kezd, így mindenképp lényegesen magasabb hőmérsékletre van szükség a megszokottnál. Ha fázik a bőre hamar kipirosodik.

4)  Kiegészítők
Az újszülött egymagában is kiváló fotótéma. Az ízlésesen használt kiegészítőkkel azonban igazán gyönyörű és izgalmas képek készíthetőek. Segítenek például a méret és a törékenység érzékeltetésében, esetleg színük jelzi, hogy kisfiú vagy kislány van-e a képen. De itt is törekedjünk mértékletességre, ne vigyük túlzásba az eszközök alkalmazását! 

 
üdv.
B.Péter

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.