június 05, 2013

Toy Story

Mélységes tiszteletet és csodálatot érzek azok iránt, akik a saját idejüket, energiájukat teszik bele "számolatlanul" egy olyan projektbe, ami valójában végtelenül egyszerű, az elemeit bárki meg tudja csinálni, de globálisan az egészet már nem. És ettől kreatív, bele lehet magyarázni nagyon nagy gondolatokat, már-már el is hisszük, de a végső konklúzió megint csak maga az egyszerűség. Mert Gabriele Galimberti (olasz fotóművész) arra volt kíváncsi, hogy mivel játszanak a gyerekek a világ különböző részein... és mitől mások, de mégis mi a közös bennük. Ha nagyon lecsupaszítom, valójában azt bizonyította, amit mindenki sejtett, de ez 18 hónapig tartott, megismert rengeteg családot, gyereket, bejárta a világot, élvezte, s érdekes végiglapozni a képeket. Ja, hogy mire jött rá? "Mire végeztem, rájöttem, hogy a szülőket ismertem meg, pedig a gyerekekkel játszottam..."- foglalta össze egy mondatban.

Elgondolkodtató, hogy milyen játékaink voltak nekünk és ma miket veszünk meg a gyermekeinknek. Mennyire befolyásoló a környezet, a hely ahol felnövünk, a társadalom, a gazdaság, a hagyományok. Mi számít jobban, a gyerek fantáziája, vagy a játékok is a szülőket jellemzik, ahogy Gabriele látta? A szülők, vagy a gyerek vágyai határozzák meg? Mit jelképeznek a játékok világszerte? 


Családon belül is érdekes lehet ez a fotó-projekt, összeszedni kiről milyen gyerekfotó készült, milyen játékok vették körül... és mi milyen képeket készítünk ma. És milyen klassz lenne egy családi "Játékkönyv"! No, de most nem az a cél (dehogynem, hiszen az egész blognak ez a célja), hogy rábeszéljelek a fotókönyv készítésre, hanem hogy megmutassam a "Toy Story" pár képét :-)


Alessia – Castiglion Fiorentino_Italy

Arafa & Aisha – Bububu_Zanzibar

Bethsaida – Port au Prince_Haiti

Botlhe – Maun_Botswana

Chiwa – Mchinji_Malawi

Cun Zi Yi – Chongqing_China

Orly-Brownsville_Texas

Pavel – Kiev_Ukraine

Shaira – Mumbai_India

Stella – Montecchio_Italy

Tangawizi – Keekorok_Kenya

Watcharapom – Bangkok_Thailand

Julia – Tirana_Albania

Keynor – Cahuita_Costa Rica


Norden – Massa_Morocco

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.