július 10, 2013

3 Print Hungary

„Magyarország a fejlett országok közé tartozik. A 3 Print Hungary nem csodát akar csinálni, hanem Magyarországon is elérni azt a világszínvonalat, ami a digitális nyomtatás területén kialakult. Új megoldásokat, piaci szegmenseket kínálunk integrált, kereskedelmi support-megoldásokkal, amelyek segítségével a nyomdák megkülönböztetett termékeket tudnak gyorsabban, magas minőségben vevőiknek kínálni” – nyilatkozza Gil Levy, a 3 Print Hungary ügyvezetője.

Még ez év tavaszán döntött úgy a HP, hogy változtat magyarországi disztribúciós partnerén a HP Indigo digitális nyomógépek képviseleténél. A jogot a 3 Print Hungary kapta meg. Ezt a cégcsoportot nagy tekintélyű és több évtizedes nyomdai, valamint HP Indigós tapasztalatokkal rendelkező szakemberek alapították. Központjuk Izraelben található, és leányvállalatokat működtetnek Görögországban, Cipruson, Bulgáriában, 2013. második fél évétől pedig Magyarországon is.

A 3 Print elnöke Beky Shemer, aki 20 éven keresztül dolgozott a Xerox, a Canon és a HP multinacionális cégeknél. Utolsó pozícióját a HP Indigo Global Business Unit igazgatójaként töltötte be.

Ran Rotem felel a marketingért és üzleti fejlesztésért, ő 15 éves nemzetközi üzleti és technológiai tapasztalattal rendelkezik, utolsó feladatköre a HP Indigo Global Business Uniton belül a stratégiai marketing volt.

Hezi Oz felel a vevők szerviz- és logisztikai szolgáltatásaiért, ő 28 éven keresztül volt szerviz- és logisztikai vezető a Xerox, valamint a Ricoh cégeknél.

Gil Levy, a 3 Print Hungary ügyvezetője szintén közel 2 évtizedes HP Indigós gyakorlatot mondhat magáénak. Izraelben saját nyomdai szolgáltatást működtetett, amihez először egy darab HP Indigót vásárolt. Ezt fejlesztette tovább, melynek eredményeként 15 HP Indigót működtetett, és ezzel a HP 10. legnagyobb vásárlója között volt. Ofszet- és flexonyomógépeket is kezelt, működtetett. Új termékeket talált ki és értékesített hazájában és a térségben.

Magyarországi központ 

Gil Levy ügyvezető meggyőződése szerint a digitális nyomtatás hihetetlen fejlődés előtt áll. Ennek egyik alapvető oka, hogy a flexo-, valamint az ofszetnyomtatás már elérte fejlettségének legfelső fokát. Természetesen továbbra is lehet finomítani és optimalizálni ezeket a technológiákat, de alapjaiban már nem képes megújulni. Ezzel szemben a digitális nyomtatás fejlődése néhány éve indult meg, és ez a folyamat a kezdetén jár. Ma statisztikák igazolják, hogy a hibrid és a digitális nyomdák tudnak fejlődni. Ők növelik árbevételüket, újabb és újabb piaci szegmenseket találnak. Mindemellett folyamatosan nő a termelési mennyiség, ami a hagyományos nyomdai szektorban folyamatosan csökken. Ezek a területek kreatívak, kicsi a versenyhelyzet, és nagy a realizálható nyereségtartalom.

Izrael lakossága 7 millió. Mégis ma közel 120 HP Indigo berendezés működik az országban. Ma Magyarországon 10 darab rendszer üzemel, de a közeljövőben ezek növekedése prognosztizálható. „A 3 Print nyomdai, grafikai és HP Indigós tapasztalatokkal rendelkezik. Célja: teljes körű rendszerek, work-flow átadása és megvalósítása a magyar nyomdai szolgáltatóknak. Ez azt jelenti, hogy a nyomtatási technológia a HP Indigóra épül, ehhez számos szoftvermegoldást használunk, és a termékek továbbfeldolgozásához, felületnemesítéséhez kipróbált technológiákat, gépeket kínálunk. A nyomdák termék-know-how-khoz is juthatnak, melyek egyedülállóak nemcsak a magyar és kelet-közép- európai piacon, hanem a világpiacon is.”

A budapesti kereskedelmi, oktatási és bemutatóközpontban üzemel a legmodernebb technológiai szintet képviselő HP Indigo–5600 Digital Press íves nyomdagép. Ez a világon egyedülálló módon folyékony Electroink-festékrendszert használ, ami valós ofszetnyomtatási minőséget biztosít.

Természetesen a 3 Print Hungary a már Magyarországon meglévő ügyfeleket is támogatja, számukra logisztikai, szerviz- és marketingsegítséget nyújt. Lokális tréningeken ismerkedhetnek meg az érdeklődők a rendszer előnyeivel és működtetésével. Szegmentált termékek sokaságát kínálja a 3 Print. Mindenki ismeri a fotókönyvet mint terméket, de azt kevesen tudják, hogy a világ fotókönyvgyártásának 90%-át HP Indigo berendezéseken készítik. Nagyon elterjedt még a HP Indigo digitális nyomdagépek felhasználása a címke-, valamint a csomagolóanyag-gyártásban. Természetesen kommercionális megoldások sokaságát is megismerhetik a szakemberek. Mindehhez finishing-megoldások tartoznak. A 3 Print Hungary üzleti modelleket, analóg-digitális transzformációs gyakorlatot és IT-technológiai fejlesztéseket is kínál a nyomdai szoláltatóknak.

Gil Levy munkáját Nagy Ákos HP Indigo termékmenedzser is támogatja. Cél a végfelhasználók közvetlen elérése, a technológia nyújtotta lehetőségek megismertetése számukra. Ilyen új piaci területek lehetnek Magyarországon is, pl. a gyógyszer-, a kozmetikai ipar, a címkefelhasználás szinte bármely területe, valamint az élelmiszeripar is. Adott a kihívás, és adottak a megoldási lehetőségek.

(forrás: http://www.print-publishing.hu/index.php/akt/beszallitok/6020-hp-indigo-bemutatokoezpont.html )

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.